מכון ראות שמח לפרסם מסמך בנוגע למיקוד של קמפיין החרמות וגורמים אנטי-ישראליים נוספים בחברות בין-לאומיות ובמשקיעים כחלק מהמלחמה הכלכלית נגד ישראל (הקליקו כאן למסמך). עד כה, קמפיין החרמות לא הצליח לייצר סיפורי הצלחה משמעותיים, אולם הוא מייצר חשש בישראל.
בשנים האחרונות מתרחבת המגמה של חברות המאמצות כללים של אחריות תאגידית ושל משקיעים עם מודעות ואחריות חברתית. מגמה זו אינה קשורה לישראל, אולם גורמים אנטי-ישראליים מנסים לנצל את היותה מגמה בהתהוות כדי ליצור קטגוריה מיוחדת לישראל, בטעמה שחברות ומשקיעים שפועלים בישראל הופכים לשותפים לפשע "להפרה הסדרתית" של החוק הבין-לאומי וזכויות אדם מצד ישראל.
תנועת החרם וגורמים אנטי-ישראליים אשר שואפים לבודד את ישראל ולקדם חרם מלא עליה, כשלו עד כה בהשגת השפעה מהותית על חברות ומשקיעים. כתוצאה מכך, הם החלו ממקדים את מאמציהם מול חברות ומשקיעים כדי לקדם חרם סלקטיבי על ההתנחלויות בגדה המערבית. הרשימה השחורה של נציב מועצת זכויות האדם של האו"ם, היא הדוגמה האחרונה למאמץ זה.
בכך, יצרו הגופים האנטי-ישראליים את אחד האתגרים "התפיסתיים" המורכבים ביותר לישראל ולבנות בריתה, בשל הקיטוב שהוא יוצר בין הימין לשמאל בישראל, ובין חלקים נרחבים בעולם היהודי הליברלי לממשלת ישראל. אחת ההמלצות המרכזיות שלנו במסמך זה היא לאמץ גישה של "עמימות בונה" סביב נושא זה אשר תאפשר יצירת קואליציה יהודית-ישראלית רחבה נגד הגורמים האנטי-ישראליים.
במסמך זה אנו מנתחים גם קמפיין החרמות נגד חברות רב-לאומיות אשר פועלות בישראל ואת תגובתן. חולייה זו זוהתה בצדק ע"י גופים אנטי-ישראליים כחלשה ואסטרטגית במיוחד. בשל העדפת רבות מחברות אלה לא להסתייע בממשלת ישראל או בגופים פרו-ישראליים, אנו הוספנו למסמך גם רשימת מסקנות והמלצות עבור חברות כאלה.
מכון ראוּת הוא יחידת המחקר והפיתוח של קבוצת ראות, אשר עוסק ביצירת מענים אסטרטגיים ומודלים שמטרתם להבטיח את חוסנם ושגשוגם של מדינת ישראל והעם היהודי, באמצעות שימוש בכלים מתודולוגיים וטכנולוגיים ייחודיים.
לפרטים נוספים:
מנכ"ל קבוצת ראות, ערן שישון, eran@reutgroup.org , 0528732343
להשאיר תגובה